A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a táci Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg.
A felújításban részt vettek az ország legkiválóbb tetőfedői: az ÉMSZ tagjai társadalmi munkában vállalták a felújítást. A tető augusztus végén a CREATON kerámia tetőcserepekkel újult meg, ősszel már így várja kis lakóit.

A 2017. évi pályázaton a táci épület CREATON kerámia tetőcserepet nyert, valamint a Colt Hungária Kft. készpénz felajánlásából új PREFA ereszcsatorna is került a tetőre.

Az ÉMSZ, Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége immár negyedik éve vesz részt felajánlásával a Várépítő pályázaton. A Szövetség tagjai minden évben az egyik, pályázaton nyertes létesítmény tetőcseréjében segít a tetőcserepek, bádogos elemek és szerkezetek elhelyezésével, így a munka befejezését vállalja. Társadalmi szervezetként nagyon fontos az ÉMSZ számára, hogy aktív résztvevője lehessen ennek a nemes célú összefogásnak. A Szövetség küldetése, hogy az általa képviselt szakmákban – tetőfedő, ács, bádogos és épületszigetelő – tevékenykedő minőségi kivitelezőket erősítse és növelje hazai presztízsüket. Az ÉMSZ évek óta védnöki szerepet tölt be a Várépítő pályázaton, és évente felajánlja tagjai – minősített szakemberek – összefogásában, hogy egyik nyertes tető fedését elvégzi adomány formájában. Az idei évben az ÉMSZ Tác Község Önkormányzata Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Házának tetőfelújításában vett részt.

Az előzetes egyeztetéseket követően augusztus harmadik hétvégéjén került sor a tetőfedési munkára, ami a CREATON által felajánlott tetőcserép, a Colt támogatásából vásárolt PREFA ereszcsatorna és a győri Z&GY Kft. által felajánlott 4 tábla bádoglemez nélkül nem valósulhatott volna meg.
Az ÉMSZ brigád – amiben az ÉMSZ elnöke, elnökhelyettese és több vezetőségi tagja is munkás szerepet vállalt – két nap alatt végezte el a munkát. Az ország több régiójából érkeztek a legjobb tetőfedő-, bádogos- és ácsmesterek.
A Szövetség felhívására érkezett résztvevők, akiknek a köszönet mindenképpen kijár: dr. Kakasy László, az ÉMSZ elnöke, Sándor Mátyás,az ÉMSZ elnökhelyettese, Tuli Szilárd Balatonboglárról, Pónusz László Győrből, Kovács Sándor Túrkevéről, Filus Róbert Kalocsáról, Nagy József Bagról, Fási Tibor Galgahévízről és Matejkó József Nyíregyházáról, aki magával hozta 3 ács-állványozó tanulóját (Jakab Zsolt, Kajdi Mihály és Csordás István).

Szalai Levente, az ÉMSZ ügyvezető igazgatója

További hírek:

TÁRSADALMI MUNKA CSOBÁNKÁN

2023 március 14.|

TEGY-ÉMSZ KÖZÖS TÁRSADALMI MUNKA CSOBÁNKÁN A VÁRÉPÍTŐ PÁLYÁZAT KERETÉBENMi történik akkor, ha két egyesület összefog?Egy kisebb [...]

  • Ramotsa Zoltán

Elhunyt Ramotsa Zoltán

2023 március 2.|

Frissen kaptuk a szomorú hírt, hogy szakmánk nagy öregje, sokak tanítója és példaképe, az ÉMSZ [...]

ÉMSZ Bál 2023

2023 február 24.|

MEGÉRKEZTEK A SZERVEZŐK SOPRONBA AZ ÉMSZ BÁL ÉS KÖZGYŰLÉS HELYSZÍNÉRE. [...]

Lambda Systeme Kft.

2023 február 22.|

A Lambda System Kft. munkatársat keres értékesítési asszisztens pozícióba. Részletek