A 2015-ös év ÉV TETŐJE díjátadó rendezvényére az idei évben is már régi hagyomány alapján a CONSTRUMA pénteki napján került sor. A délutáni kezdési időpontra, amely – szakítva a hagyományokkal – délután 3 órai időpontra lett meghirdetve, megtelt a HUNGEXPO 25-ös pavilonja az érdeklődőkkel, szakemberekkel, pártoló tagjaink képviselőivel.

A díjátadó bevezető köszöntőjét dr. Kakasy László, az ÉMSZ elnöke tartotta, kiemelve, hogy örömteli az a tény, hogy az idei pályázaton minden eddiginél nagyobb számban jelentkeztek a versenyre.

Elhangzott, hogy a szakma különösen nagy elismerése, a független és a nemzetközi szövetségekkel közös bírálat különösen nagy jelentőséggel bír a pályázók körében – a nemzetközi zsűri határozott véleménye, hogy az újabb és újabb munkák egyre magasabb színvonalat képviselnek. Ez komoly elismerés a szakmáink számára.

Nagy megtiszteltetés, hogy lassan több, mint húsz éve fogadták el első alkalommal meghívásunkat a ma is velünk tartó zsűritagok, a Német Tetőfedő Szövetség(ZVDH) képviseletében Artur Wierschem és a svájci társszövetség(GH-S) képviseletében Ernst Weber.

Értékelésük, szakavatott bírálatuk még a nehezen eldönthető kérdésekben is iránymutatásul szolgálnak a végső döntés kialakítása során. A nemzetközi zsűri magyarországi tartózkodása során több, mint 28 épületet, pályázatot tekintett meg a négy nap alatt személyesen az országot járva, majd a későbbi plenáris ülés alkalmával alakult ki a végső döntések rendje, ahol több további épület is a gazdag pályázati anyag segítségével bemutatásra került.
Javaslataik jelentős részben alátámasztották a magyar zsűri előzetesen kialakított véleményét, néhány alkalommal világítottak rá részletkérdésekre, amelyek kis mértékben alakították a korábban tett javaslatokat.

Fotók az átadásról

A pályázatról

Az ÉMSZ egyik legfontosabb éves rendezvénye, eseménye az ÉV Tetője pályázat. Ez a megmérettetés minden szakmabeli számára olyan megjelenési lehetőséget ad, ahol összemérhetik a legjobb tetőfedők, bádogosok, szigetelők tudásukat és nem utolsó sorban bemutathatják munkáikat a nagyközönségnek, a szakmának is.
Az idei évben több, mint 80 pályamű érkezett a megmérettetésre, melynek több mint a fele magastető, de igen szép munkák kerültek beadásra a bádogos, fémlemezfedés szekcióban is, a szigetelő, lapostető szekcióban is.
Az idei évben meghirdetésre került egy új kategória, az ácsszerkezetek, mivel a korábbi évek tapasztalatai alapján egyre fontosabbnak látszik, hogy a teherhordó szerkezet, a fedélszék kialakítása is komoly szerepet játszik a munkák bemutatása során.

Az ÉV TETŐJE 2015 zsűri tagjai

Elnök: dr. Matolcsy Károly

Magastető szekció
Csott Róbert,  Sándor Mátyás, Kovács Sándor, Knittel Ferenc, Ignácz György

Lapostető szekció
Ganszky Miklós, Balogh Péter, Bagaméry Róbert

Fémlemez fedések
dr, Kakasy László, Kujbus Mihály, Majer Tibor

Energiatudatos szekció
dr. Tóth Elek, Tóth Péter, Sólyomi Péter

A nemzetközi zsűri tagjai
Artur Wierschem, a német tagszövetség képviseletében
Ernst Weber, a svájci tetőfedő szövetség képviseletében