A BÁDOGOS Magyarország első, kifejezetten a bádogos szakmáról szóló szaklapja, mely az ÉMSZ kiadásában készül. A lap küldetése, hogy megjelenésével elinduljon egy diskurzus a szakma társadalmi szerepéről, az utánpótlás biztosításának fontosságáról és a szakképzések helyzetéről. A lap célja, hogy a magyar szakemberek első kézből kapjanak tájékoztatást a termék-és technológiai újdonságokról, fejlődési, tanulási lehetőségekről.

A szaklap ingyenes, melyet postai úton mintegy 300 bádogos szakemberhez juttatunk el, továbbá megkapják az építész irodák, szakmai kamarák, szakkereskedések, szakiskolák és a kormányzati döntéshozók.  Mindezen túl terjesztjük az ÉMSZ szakmai rendezvényein is magastetős / bádogos klubokon, szakmai fórumokon, konferenciákon. A lap díjmentes postázásához kérjük töltse ki a lenti űrlapot!

A szaklapban:

  • Izgalmas szakmai felmérést készítünk bádogos szakemberek bevonásával,
  • Országos bádogos oktatási körképben összegezzük a hazai bádogos szakképzés helyzetét,
  • Átfogó képet adunk a hazai bádogos mesterek és vállalkozások piaci helyzetéről, szakmai sikereiről, képzési lehetőségekről,
  • Ismert és elismert szakemberek részletezik a szakmát érintő problémákat és azok lehetséges megoldási módjait,
  • „Alkotások” rovatunkban bemutatunk néhány látványos és érdekes munkát,
  • Bemutatjuk a határon túli bádogos mesterek munkáit és a külföldi szakképzési rendszert.

Hirdetés:

ÉRJE EL CÉLZOTTAN SAJÁT VEVŐKÖRÉT!

A BÁDOGOS lapszámok

2021/1

2021/2

2022/1

2022/2

2023/1

A BÁDOGOS lap főszerkesztője

Szántó László
Bádogos Mester

" A 90 évek közepén az anyaggyártók sorban szervezték a szakmai továbbképzéseket, a szakmai utakat a magyar bádogosok részére. Nem emlékszem, hogy hol, a Szajna partján vagy a Stuttgarti népszínház büféjében vagy egy Göteborgi teraszon söröztünk Puskás Bandival. Finom sör volt. Egyszer csak megbök az öreg és azt mondta:
- Figyelj Hékás! Ezek bebizonyították nekünk, hogy a bádogosság egy tudományág! Akkor mi most tudományos munkatársak lettünk?
- Igazad van Fater! Hazamegyünk és mint tudományos főmunkatársak kioktatjuk a többieket, meg a tervezőket. Igyunk még egyet!
Hazajöttünk és gyúrtuk az ipart, sajnos ritkán találkoztunk - egy évben egyszer vagy kétszer -, de onnan folytattuk, ahol a múltkor abbahagytuk. Egy húron pendülünk, mi bádogosok.
Ugyanezt érzem a munkák zsűrizése közben, az ország bármely pontján - még ha csak akkor ismerem meg a kollégát -, hogy fél szavakból megértjük egymást.
Ezért van szükség a bádogos újságra is. Ebben “mi” írunk, rólunk szól, nekünk készül, bele lehet szólni, értesülünk egymásról és a bádogos tudomány legújabb fejleményeiről, találmányiról."

MEGRENDELÉS

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozzon fel A BÁDOGOS szaklap ingyenes számára és kipostázzuk Önnek!