2022 tavaszán jelenik meg az ÉMSZ harmadik szakmai lapja, az ÁCS/TETŐFEDŐ. A kiadvány a szakma szereplőihez kíván szólni, legyenek azok tapasztalt kivitelező mesterek, most végzett szakmunkások, pályaválasztás előtt álló, érdeklődő fiatalok, gyártók vagy éppen felelős döntéshozók. A lap kifejezett célja, hogy írásaival támogassa az ács- és tetőfedő szakma fejlődését és társadalmi elismertségét, bemutassa szak- és továbbképzési lehetőségeit és jövőbemutató termék- és technológia újdonságait.

A kiadvány díjmenetes. Névre szólóan postázzuk mintegy 700 feliratkozott ács- és tetőfedő szakembernek (kivitelezőknek, mestereknek, gyártóknak), építész irodáknak, szakiskoláknak, egyetemi hallgatóknak, szakmai kamaráknak. Továbbá terjesztjük az ÉMSZ szakmai rendezvényein (szakmai klubnapokon, szakmai fórumokon, konferenciákon, egyetemi gyakorlati oktatásban, stb.) is.

Töltse ki a lenti űrlapot és Önnek is postázzuk az ÁCS/TETŐFEDŐ első lapszámát!

A lapozható online verziók megtekintéséhez, kattintson a képre.

Az első lapszám kiemelt témái:

  • Miért érdemes szakképzésben tanuló diákot foglalkoztatni? A duális szakképzés előremutató változásai.
  • A leesés elleni védekezés jelentősége. Szakemberek írásai az egyéni és a kollektív védelem helyzetéről.
  • Régi épületek megújuló faszerkezetei – az ács és tetőfedő szakma hagyományai a jelenben – a fővárosi Széchenyi fürdő és a zugligeti Lóvasút ácsmunkái.
  • Összefoglaló a szakmát és a szakmagyakorlást érintő jogi változásokról.

Hirdetés:

Az ÁCS/TETŐFEDŐ lap főszerkesztője

Nemode Ferenc
építész, egyetemi oktató

„A klasszikus ÉMSZ az utóbbi időben újrapozícionálta önmagát, közelebb került a tagsághoz, közvetlenebbül tudja elérni őket. De a szövetség nem csak a tagokat igyekszik elérni, hanem meg kívánja erősíteni a szálakat a szakképzések, a továbbképzések intézményeivel is. Ezeket a kötődéseket mindenképpen tovább kell erősíteni – ezt döntőnek gondolom a jövőre nézve is és az évente két alkalommal megjelenő ÁCST/TETŐFEDŐ lappal egyrészt ezt a célt kívánom támogatni. Másrészt szeretném azokat az eltűnőben lévő, elfeledett szakmai ismereteket és hihetetlen tudáshalmazt is feleleveníteni, amelyek akár egy új, akár egy régi építésű épületnél ismét elővehetők, alkalmazhatók lehetnek. Szeretném továbbá az elméleti oktatásban résztvevőket közelebb vinni a gyakorlati munkát végzőkhez, abban bízva, hogy együtt és egymás mellett dolgozva mindkét fél profitálhat belőle.”

Az alábbi űrlap kitöltésével megrendelheti az ÁCS/TETŐFEDŐ szaklap első, ingyenes példányát, melyet megrendelés után automatikusan kipostázunk Önnek.