A SZIGETELŐ Magyarország első, az épületburok témakörön belül a víz-, hő- és hangszigetelés témákra fókuszáló szaklapja.

A lap küldetése, hogy megjelenésével erősödjön a szak­ma és a kapcsolódó részszakmák társadalmi szerepe. Célja, hogy a magyar szakemberek első kézből kapjanak tájékoztatást a termék- és technológiai újdonságokról, fejlődési, tanulási lehetőségekről a szakképzés helyze­téről.

Névre szólóan postai úton juttatunk el mintegy 300 szi­getelő szakembernek (szakkivitelező, szakmérnök), MÉK tagoknak, építész irodáknak, szakmai kamaráknak, szak­kereskedéseknek, szakiskoláknak, tanszékeknek, kor­mányzati döntéshozóknak, továbbá terjesztjük az ÉMSZ szakmai rendezvényein is (szakmai klubokon, szakmai fóru­mokon, konferenciákon).

Megjelenés: 2023. december hónapban. A lapszám díjmentes postázásához kérjük töltse ki a lenti űrlapot.

Az ötödik szám fókusztémája: üzemi- és használativíz elleni szigetelések

  • Átfogó képet adunk a hazai vál­lalkozások piaci helyzetéről, szakmai sikereiről,
  • Országos oktatási körképben összegezzük a hazai szigetelő szakképzés helyzetét,
  • Neves és elismert szakemberek részletezik a szakmát érintő problémákat és azok lehetsé­ges megoldási módjait,
  • Érdekes esettanulmányokon, szakértői cikkeken keresztül elemezzük a teraszok szigetelésének technikáit, hibáit és megoldási módjait,
  • Továbbá bemutatunk néhány technológiai újdonságot, alkalmazástechnikai tippet is.

HIRDETÉS:

A SZIGETELŐ lapszámok

2021/1

2022/1

2022/2

2023/1

2024/1

A SZIGETELŐ lap főszerkesztője

Dr. Kakasy László
okleveles építészmérnök, építésügyi- és igazságügyi műszaki szakértő, címzetes egyetemi docens,
BME Épületszerkezettani Tanszék

A nyolcvanas évek közepén a lapostetők tervezése és kivitelezése ország szerte olyan mély szintre süllyedt, hogy építésügyi és városfejlesztési miniszteri rendeletet (8/1986.(VIII.21.) ÉVM számú rendelet) adtak ki, előírva benne a tetőszigetelési tervek műszaki kidolgozottságának elvárásait, továbbá a tervek tartalmának – belső, vagy bizonyos esetekben külső szakértővel történő – ellenőrzési kötelezettségét. Ugyanez a rendelet a kivitelezőre is szigorú dokumentálási és minőségellenőrzési feladatokat rótt. Sokat tanultunk ebből akár tervezőként, akár szakértőként, akár kivitelezőként voltunk érintve.

A kilencvenes években az ÉMSZ szakma iránt elhivatott tagjai az ÉMI pinceklubjában rendszeresen megvitattuk a piacon megjelenő, mind több új anyag és technológia alkalmazása terén szerzett tapasztalatokat. A pinceklub már a múlté, és a tagság az ország távoli pontjain található. Rohanó világunkban egyre nehezebb időt szakítani ilyen esti beszélgetésekre.

Eljött az ideje annak, hogy a szigetelő szakmában tevékeny vállalkozók, tervezők, szakértők rendszeresen megjelenő saját kiadású lapunkban osszuk meg egymással ismereteinket, tapasztalatainkat. Van mit mondanunk egymásnak.
Kérem, keressetek írásokkal, témaötletekkel.

MEGRENDELÉS

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozzon fel A SZIGETELŐ szaklap ingyenes számára és kipostázzuk Önnek!