A SZIGETELŐ Magyarország első, az épületburok témakörön belül a víz-, hő- és hangszigetelés témákra fókuszáló szaklapja.

A lap küldetése, hogy megjelenésével erősödjön a szak­ma és a kapcsolódó részszakmák társadalmi szerepe. Célja, hogy a magyar szakemberek első kézből kapjanak tájékoztatást a termék- és technológiai újdonságokról, fejlődési, tanulási lehetőségekről a szakképzés helyze­téről.

Névre szólóan postai úton juttatunk el mintegy 300 szi­getelő szakembernek (szakkivitelező, szakmérnök), MÉK tagoknak, építész irodáknak, szakmai kamaráknak, szak­kereskedéseknek, szakiskoláknak, tanszékeknek, kor­mányzati döntéshozóknak, továbbá terjesztjük az ÉMSZ szakmai rendezvényein is (szakmai klubokon, szakmai fóru­mokon, konferenciákon).

Megjelenés: 2022. március hónapban. A második lapszám díjmentes postázásához kérjük töltse ki a lenti űrlapot.

A lapozható online verziók megtekintéséhez, kattintson a képre.

A második szám fókusztémája: a teraszok szigetelése

  • A második számban átfogó képet adunk a hazai vál­lalkozások piaci helyzetéről, szakmai sikereiről,
  • Országos oktatási körképben összegezzük a hazai szigetelő szakképzés helyzetét,
  • Neves és elismert szakemberek részletezik a szakmát érintő problémákat és azok lehetsé­ges megoldási módjait,
  • Érdekes esettanulmányokon, szakértői cikkeken keresztül elemezzük a teraszok szigetelésének technikáit, hibáit és megoldási módjait,
  • Továbbá bemutatunk néhány technológiai újdonságot, alkalmazástechnikai tippet is.

Hirdetés:

A lap főszerkesztője

Dr. Kakasy László
okleveles építészmérnök, építésügyi- és igazságügyi műszaki szakértő, címzetes egyetemi docens, BME Épületszerkezettani Tanszék

A nyolcvanas évek közepén a lapostetők tervezése és kivitelezése ország szerte olyan mély szintre süllyedt, hogy építésügyi és városfejlesztési miniszteri rendeletet (8/1986.(VIII.21.) ÉVM számú rendelet) adtak ki, előírva benne a tetőszigetelési tervek műszaki kidolgozottságának elvárásait, továbbá a tervek tartalmának – belső, vagy bizonyos esetekben külső szakértővel történő – ellenőrzési kötelezettségét. Ugyanez a rendelet a kivitelezőre is szigorú dokumentálási és minőségellenőrzési feladatokat rótt. Sokat tanultunk ebből akár tervezőként, akár szakértőként, akár kivitelezőként voltunk érintve.

A kilencvenes években az ÉMSZ szakma iránt elhivatott tagjai az ÉMI pinceklubjában rendszeresen megvitattuk a piacon megjelenő, mind több új anyag és technológia alkalmazása terén szerzett tapasztalatokat. A pinceklub már a múlté, és a tagság az ország távoli pontjain található. Rohanó világunkban egyre nehezebb időt szakítani ilyen esti beszélgetésekre.

Eljött az ideje annak, hogy a szigetelő szakmában tevékeny vállalkozók, tervezők, szakértők rendszeresen megjelenő saját kiadású lapunkban osszuk meg egymással ismereteinket, tapasztalatainkat. Van mit mondanunk egymásnak. Kérem, keressetek írásokkal, témaötletekkel.

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozzon fel A SZIGETELŐ szaklap ingyenes számára és kipostázzuk Önnek!