Hoszú várakozás előzte meg a Várépítő Pályázat 2015-ös díjazottja elnyert munkájának befejezését.
Az ÉMSZ a társadalmi felelősségvállalás terén kiemelkedő szerepet játszik olyan feladatok terén, ahol a rászoruló közintézmények számára van lehetöség a tárgyi segítség mellett a drága kétkezi munka felajánlására.

A tavalyi várépítő pályázaton a BRAMACtól nyert tetőfedő anyagokat az Alcsútdobozi iskola – ezt a pályázatot választotta az ÉMSZ, ahol a cserépfedés munkáira adott felajánlása alapján a tetőfedési munkák elvégézést nyerte el az iskola.
A munkáék felmérésénél azonban kiderült, hosszabb feladat előzi meg a cserépfedés készítését, mert a teljes fedélszék felújításra szorult. Az önkormányzat komoly erőfeszítésekkel megteremtette a forrásokat a munkához és nagy örömükre az iden nyár közeépre elkészült minden ahhoz, hogy már csak a tetőfedés, a cserepezés munkái maradtak hátra.

Így került sor augusztus első két hétvégéjén arra, hogy a Szövetség jeles tagjai által összetoborzott brigád – köztük a Szövetség elnöke, dr. Kakasy László is idejét nem kímélve részt vegyen a cserépfedés elkészítésének munkálataiben.

Közösségépítés és példa mindenki számára, amelyet követve lehet maradandót alkotni.

Képek és fotóalbum a Facebookon.
Képek a várépítésről: válogatás Matejkó Jozsef tagtársunk fotóiból.
Köszönet minden résztvevőnek, aki munkájával segítette a kivitelezési munkákat:
dr. Kakasy László
Sándor Mátyás
Kovács Sándor
Matejkó József
Tuli Szilárd
Filus Róbert
Nagy József
Csordás István
Kajdi Mihály
Garaguly Sándor
Gyenge Zoltán
Palásti Sándor
Tóth Bálint
Bók Péter
Kovásznai Norbert
Tuli Kristóf

További hírek:

TONDACH Képzések

2023 december 12.|

Jöjjön Tondach képzésre! Kedves Tetőfedő Partnereink! A Tondach meghirdette 2024-es tetőfedő képzési programját! A program [...]