IFD Kongresszus és világbajnokság, Königswinter

Az idei évben Németország adott otthont az IFD, a nemzetközi Tetőfedő Szövetség kongresszusának és a kétévente megrendezett Nemzetközi Tetőfedó pályázat eredményhírdetését is az ezen alkalommal rendezett gálavacsorán tartották.
Az ÉMSZ elnöki sznten képviseltette magát ezen az eseményen, hiszen a Szövetség történetében még nem fordult elő, hogy több pályázat is bekerült a jelöltek közé.
Az idei évben a Magastető kategóriában Kovács Sándor (Remek Mesterek) túrkevei épülete, a Madarász vendégház került be a díjra jelöltek közé, a fémlemezfedések kategóriában a Zeneakadémia tetőfedésének felújítási munkáit választotta be a nemzetközi zsűri, amely a Puskás Művek, a Szolnok Kas és a HOREX kiemelkedő színvonalon készített munkája volt.
A nemzetközi zsűri osztatlan elismerését megszerezve mindkét munka elnyerte a legmagasabb elismerést, világbajnok lett mindkét munka.
Komoly elismerés a szakmának, komoly elismerés a mestereknek.

Kovács Sándor és Puskás András (az ÉMSZ tagjai) az IFD díj átadásán

Építészet Médiadíja – a média építészeti seregszemléje

Az Építészet Média díja az egyik legrangosabb elismerés, amelyet nem a szakma, hanem az azt kritizáló sajtó ítél oda a legjobbnak tartott épületeknek.
Az építészfórum, az egyik legismertebb on-line építészportál sok évvel ezelőtt indította útjára ezt a rangos eseményt, amely immár az egyik legrangosabb építész találkozóvá is kinőtte magát

A szakma egyre nagyobb érdeklődéssel követi az eseményt, egyre több pályázat, egyre rangosabb seregszemle alakul ki a bemutató idejére. Nemzetközi előzsűri előzi meg a véglegs döntést, ahol az építészeket, a munkákat díjazzák.

Az ÉMSZ és az Építészfórum között megállapodás született ennek a rendezvénynek támogatásáról azért, mert kölcsönös érdekünk, hogy a bemutatott munkák mögött megjelenő kétkezi munkát is elismerjük. Nem egy épület van, amelyet az építészek trvei alapján csak a legkiválóbbak tudnak az elvárt minőségben megépíteni, elkészíteni – és itt találkozik az elvárás és a Szövetség alapgondolata: a legkiválóbbak tagjai a szövetségnek.

A díjazott munkák mögött kiváló emberi teljesítmény áll és célkitűzésünk, hogy néhány év múlva már a mester is ott lehessen ezen a magas rangú megmérettetésen, osztozva a tervezők sikerében.

Az idei évben a rangos díjátadó különös kiegésztője, hogy a SaintGobain csoport idén ünnepli 350 éves fennállását. Ez az alkalom ezt a z idei díjátadót különösen nagy jelentőségű rendezvénnyél alakítja.

A patinás francia cégcsoport az egyik legnagyobb építőipari konszern Európában – a rendezvény egyik fő támogatója a Rigips, amely egyike a számos európai leányvállalatnak.

További információk: Médiadíj 2015

További hírek:

RSZN Hibrid konferencia Budapest

2023 november 30.|

IDEI UTOLSÓ ÉMSZ RSZN HIBRID KONFERENCIA BUDAPESTEN karácsonyi időjárással Köszönjük minden pártolónknak, tagunknak, partnerünknek az [...]

DÖRKEN Tetőfedő Mesterkurzus

2023 november 29.|

Jövőre újra DÖRKEN Tetőfedő Mesterkurzus Plus!Immár 20. alkalommal szervezi meg a DÖRKEN 3 napos továbbképzését!A résztvevők [...]

Társadalmi munka Budakeszin

2023 november 20.|

EGY LEÉGETT 3 GENERÁCIÓS CSALÁDI HÁZ TETŐJÉT MAGYAR ÁCSOK, TETŐFEDŐK, BÁDOGOSOK ÁLLÍTJÁK HELYRE TÁRSADALMI MUNKA [...]