Pontosság, gyorsaság, minőség: ezek határozzák majd meg a csapatok teljesítményét november 9. és 12. között a svájci St. Gallenben megrendezett világbajnokságon.
Az indulók maketteken dolgoznak, amelyek minden esetben tartalmaznak legalább egy, a mestervizsga szintjét elérő, vagy meghaladó feladatot, csomópontot. A feladatok kifejezetten nehezek: a munkát általában csak a versenyzők fele képes idően befejezni.
A versenyt a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) 1988 óta rendezi meg. Azóta Magyarország többször állhatott dobogóra és több alkalommal adott otthont a rendezvénynek. Nem csak magyar indulója van az eseménynek, de hazánk a zsűriben is képviselteti magát, az ÉMSZ Vezetőségi tagja, Nemere Judit a bádogosok munkáját értékelő zsűri tagja lesz idén.
Az idei résztvevők már részt vettek egy válogatóversenyen, így nyerték el az indulás jogát. A szorgalmuk, a tehetségük, az elhivatottságuk adott: most már csak a szurkolókon és támogatókon áll, hogy minél nagyobb sikereket érjenek el.

További hírek:

TÁRSADALMI MUNKA CSOBÁNKÁN

2023 március 14.|

TEGY-ÉMSZ KÖZÖS TÁRSADALMI MUNKA CSOBÁNKÁN A VÁRÉPÍTŐ PÁLYÁZAT KERETÉBENMi történik akkor, ha két egyesület összefog?Egy kisebb [...]

  • Ramotsa Zoltán

Elhunyt Ramotsa Zoltán

2023 március 2.|

Frissen kaptuk a szomorú hírt, hogy szakmánk nagy öregje, sokak tanítója és példaképe, az ÉMSZ [...]