Az október 7-11. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA kiállításon való standmegjelenéshez pályázati forrást biztosít a HEPA…

részletek linkelve:

Örömmel értesítjük, hogy pályázati forrás nyílt a hazai kiállításokon és vásárokon való megjelenés támogatására. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség nemzetközi versenyképesség növelését támogató felhívást tett közzé, amelyen külpiaci sikerességük érdekében hazai vállalkozások pályázhatnak, egyebek mellett a hazai nemzetközi kiállításokon és vásárokon – azaz a Hungexpo Zrt. valamennyi őszi és tavaszi kiállításán – való megjelenés támogatására.

A pályázat benyújtására jogosult minden magyarországi székhellyel és jogi személyiséggel bíró, legalább egy lezárt üzleti évvel, exportárbevétellel és referenciával rendelkező, mikro-, kis- és középvállalkozás, valamint nagyvállalat.

minimálisan igényelhető támogatás összege 3.000.000 forint, a maximálisan igényelhető támogatás összege 50.000.000 forint. A projekt összes költségének a tevékenységtől függően 50% vagy 60%-ára igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

A pályázó a kiállításokon való részvételi díját, a standépítést, regisztrációs díjat, a szállítmányozás díját, reklám, marketing, kiadásait, valamint a projekthez kapcsolódó személyi-, utazási- és szállásköltségeit fedezheti a pályázati támogatásból.

A pályázaton egy pályázó egy pályázatot nyújthat be, semmi akadálya azonban annak, hogy akár két kiállításon való megjelenést kapcsoljon össze a pályázó. A CONSTRUMA kiállításcsokor nemzetközi rendezvénynek minősül, a kiemelt számú külföldi látogató és kiállító miatt, így a pályázat céljával összhangban a megjelenés hozzájárul a hazai cégek exporttevékenységének, nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztéséhez.

A felhívás alapvető célja, hogy képessé tegye a hazai vállalkozásokat a külpiaci versenyben való helytállásra, bekapcsolja a hazai vállalkozásokat a nemzetközi értékláncokba, növelje Európai Unión kívüli export részarányát, ezért a kiállító cégnek meg kell felelnie az alábbi feltételek egyikének:

  1. Az utolsó két lezárt üzleti évben az exportból származó árbevétele elérte az összes árbevétel 20%-át, vagy elérte az 50 millió Ft-ot.
  2. A pályázat benyújtását megelőző három lezárt üzleti év exportból származó éves nettó árbevételének átlagos növekedése meghaladta az 5%-ot.
  3. A pályázat hozzájárul a hazai exporttevékenység földrajzi koncentrációjából fakadó kitettség csökkentéséhez, vagyis a projekt célterülete Európai Unión kívüli területeket (is) magába foglal.

Kérjük, amennyiben érdeklődik a pályázat által nyújtott lehetőségek iránt, jelezze a baranyai.gergo@hungexpo.hu email címre, és a CONSTRUMA kiállítás vezetője felveszi Önnel a kapcsolatot.

A Hungexpo Zrt. segítséget nyújt a pályázat előkészítésében, a szükséges ajánlati dokumentáció összeállításában, hogy elsők között adhassák be a pályázatot! A pályázatokat augusztus 3-tól lehet benyújtani.

További részletek https://hepa.hu/palyazatok/Nemzeti-Exportvedelmi-Program/Kulpiacra-jutasi-Tamogatas, a pályázati felhívás referenciaszáma: EXP2020

További hírek:

TONDACH Képzések

2023 december 12.|

Jöjjön Tondach képzésre! Kedves Tetőfedő Partnereink! A Tondach meghirdette 2024-es tetőfedő képzési programját! A program [...]