Az Építők Napja ünnepi ülése sok éves hagyomány alapján junius első hét végére esik mindíg.
Az idei évben különösen nagy elismerés érte a Szövetséget, pontosabban a Szövetség két tagját is.
Csobajiné Tóth Judit a nemzetgazdasági Minisztérium elismerő oklevelét, Kovács Sádor a Miniszterelnökség elismerését vehette át a mai napon.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

A bevezető beszédekben egyetértő vélemény alakult ki az építőipar fontosságáról, a nagy építkezések környezetformáló jelentőségéről.
   Hornung Ágnes, a Nemzetgazdsági Minisztréium államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a bevezetésre került építési támogatásonak megfeleően az idei évben igen kmoly mértékben megugrottak a lakásépítésre beadott engedélyek, közel 7.000 engedélykérelem érkezett a kedevezményes feltételek igénybevételével tervezett lakásberuházásokra. Ezek közel fele felújítási munkákra vonatkozik. Dauner Márton, a Miniszterelnökség építési ügyekkel foglalkozó államtitkárságának osztályvezetője köszöntőjében az új szabályozások már látható jeleiről beszélt – közel 8.000 egyszerűsített engedélyezéi kérelem került beadásra az idei évben.

   Nagyunyomi Sényi Gábor, az ÉTE elnöke, a rendezvény egyik társzervező szervezete nevében mondott közsöntőjében a korábbi évszázadok nagy építkezéseivel, építési feljesztéseivel vont párhuzamt, annak a reményének hangot adva, hogy a mai nagy fejlesztések egykoron majd hasonló értékelét kapanak az utánunk jövő generációktól, hasonló módon ahhoz, ahogy ma mi a századforduló nagy fejlesztéset komoly vívmányként élük meg.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

További hírek:

TÁRSADALMI MUNKA CSOBÁNKÁN

2023 március 14.|

TEGY-ÉMSZ KÖZÖS TÁRSADALMI MUNKA CSOBÁNKÁN A VÁRÉPÍTŐ PÁLYÁZAT KERETÉBENMi történik akkor, ha két egyesület összefog?Egy kisebb [...]

  • Ramotsa Zoltán

Elhunyt Ramotsa Zoltán

2023 március 2.|

Frissen kaptuk a szomorú hírt, hogy szakmánk nagy öregje, sokak tanítója és példaképe, az ÉMSZ [...]