Az Építők Napja ünnepi ülése sok éves hagyomány alapján junius első hét végére esik mindíg.
Az idei évben különösen nagy elismerés érte a Szövetséget, pontosabban a Szövetség két tagját is.
Csobajiné Tóth Judit a nemzetgazdasági Minisztérium elismerő oklevelét, Kovács Sádor a Miniszterelnökség elismerését vehette át a mai napon.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

A bevezető beszédekben egyetértő vélemény alakult ki az építőipar fontosságáról, a nagy építkezések környezetformáló jelentőségéről.
   Hornung Ágnes, a Nemzetgazdsági Minisztréium államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a bevezetésre került építési támogatásonak megfeleően az idei évben igen kmoly mértékben megugrottak a lakásépítésre beadott engedélyek, közel 7.000 engedélykérelem érkezett a kedevezményes feltételek igénybevételével tervezett lakásberuházásokra. Ezek közel fele felújítási munkákra vonatkozik. Dauner Márton, a Miniszterelnökség építési ügyekkel foglalkozó államtitkárságának osztályvezetője köszöntőjében az új szabályozások már látható jeleiről beszélt – közel 8.000 egyszerűsített engedélyezéi kérelem került beadásra az idei évben.

   Nagyunyomi Sényi Gábor, az ÉTE elnöke, a rendezvény egyik társzervező szervezete nevében mondott közsöntőjében a korábbi évszázadok nagy építkezéseivel, építési feljesztéseivel vont párhuzamt, annak a reményének hangot adva, hogy a mai nagy fejlesztések egykoron majd hasonló értékelét kapanak az utánunk jövő generációktól, hasonló módon ahhoz, ahogy ma mi a századforduló nagy fejlesztéset komoly vívmányként élük meg.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

További hírek:

RSZN, Gödöllő

2020 november 27.|

ÚJABB REKORD 20 éves rekordot döntöttünk meg az ÉMSZ életében: 912 regisztráltja és élőben több, [...]

RSZN, Pécs

2020 november 20.|

REKORD, 182 FŐS HALLGATÓSÁG A MAI PÉCSI ONLINE RSZN KONFERENCIÁNKON A képzés különleges, mert a [...]

RSZN, Kecskemét

2020 november 18.|

Tegnap sikeresen megszerveztük első, csak online közvetítéssel, futó konferenciánkat 118 fős hallgatósággal. A konferencia egyik [...]