Fájó szívvel tudatjuk tagjaink, partnereink körében, hogy fél éve tartó betegség után elhunyt Bauer Antal, tagunk.

Emlékét szívünkben megőrizzük!

Bauer Antal 1948. július 7-én született Derecskén

Iparos családban nőtt fel, már 10 éves korára szinte mindent megtanult a bádogos szakmáról nagyapja és apja nyomdokaiba lépve. Családjuk 1891-ben már jegyzett bádoggal foglalkozó család volt Derecskén, amire ő mérhetetlenül büszke volt. Igyekezett tovább öregbíteni nevüket és szakmájukat, így egész életét erre tette fel.

Az általános iskola befejezése után megszerezte hivatalosan is a bádogos szakmát, majd felnőttfejjel elvégezte a Mechwart András Gépipari Technikumot, és folyamatosan képezte magát ahogy azt a munkája megkövetelte. 1983-tól kisiparos lett, majd vállalkozó, Bt-t, 2012-ben Kft-t alapított.

Amit csak lehetett vagy kellett, megtanult szakmájáról. A hagyományos technikáktól a legmodernebbig tudta, használta és tanította, adta tovább. Több bádogos tanulója volt a sok-sok év alatt, akik mai napig ezzel keresik a kenyerüket. Kollégái képzését, továbbképzését is nagyon fontosnak tartotta, hiszen így lehettek profi csapat.

Először fia Tibi, majd később lánya, Emike is a családi vállalkozásban kezdett dolgozni az Ő nagy-nagy örömére.

A Bádogos Baráti Társaság jó néhány tagját már ismerte, így idővel meghívták maguk közé, amit nagyon jó néven vett. Elmaradhatatlan résztvevője volt családjával együtt ezen csoport rendezvényeinek. A bádogos barátok javaslatára belépett a Bauer Kft. az ÉMSZ-be. Részt vett a Szövetség rendezvényein, Regionális Szakmai Napokon (még kiállítóként is), Klub esteken és kihagyhatatlan részese volt a közgyűléseknek és báloknak egyaránt. Nagy megtiszteltetés volt számára, hogy felkérték az Év Tetője Nívódíj Pályázat bádogos zsűrijébe.

Számos szép munkát hagyott maga mögött, néhány munkával indult az Év Tetője Nívódíj Pályázatokon, ahol több ízben is elismerésben részesült.

Makó Hagymatikum, Ópusztaszer Rotunda, Master Good Kft. Porta és Mintabolt Épületek, CIB Bank épületek is a nevéhez fűződnek.

Részt vett nagyon sok hazai és külföldi továbbképzésen, szakmai találkozón, hogy építse és tartsa a kapcsolatot a szakma legjavával. Nagyon büszke volt az elért sikerekre, és soha nem volt rest, ha fel kellett venni a kesztyűt.

További hírek:

TONDACH Képzések

2023 december 12.|

Jöjjön Tondach képzésre! Kedves Tetőfedő Partnereink! A Tondach meghirdette 2024-es tetőfedő képzési programját! A program [...]

RSZN Hibrid konferencia Budapest

2023 november 30.|

IDEI UTOLSÓ ÉMSZ RSZN HIBRID KONFERENCIA BUDAPESTEN karácsonyi időjárással Köszönjük minden pártolónknak, tagunknak, partnerünknek az [...]

DÖRKEN Tetőfedő Mesterkurzus

2023 november 29.|

Jövőre újra DÖRKEN Tetőfedő Mesterkurzus Plus!Immár 20. alkalommal szervezi meg a DÖRKEN 3 napos továbbképzését!A résztvevők [...]