A Paul Bauder GmbH & Co. KG történetének legnagyobb volumenű beruházását hajtja végre a következő öt évben. A stuttgarti székhelyű tetőrendszer-gyártó várakozásai optimisták, mivel megoldásai jelentősen hozzájárulnak az európai épületállomány szén-dioxid kibocsátásának fenntartható csökkentéséhez. Egyúttal termékei ellátásbiztonságát is megerősíti, hogy a jövőben is megbízható üzletfélként állhasson kereskedő és szakkivitelező partnerei rendelkezésére.

Az utóbbi időszakban rendszeresek az építőiparban tapasztalható, általános alapanyag-hiányról szóló híradások. A koronavírus hatásai, az építőanyagok iránti élénk kereslet, a megakadó ellátási láncok, és különösképpen a világszintű szállítmányozási nehézségek európai szinten is logisztikai problémákat generálnak. Ezen tényezők együttes hatásai a 2021. évben a családi tulajdonú Bauder vállalatcsoportnál is átmeneti készáru-hiányt eredményeztek.

A Bauder továbbra is bővülő keresletre számít a tetőfedési anyagok európai piacán. Mind az új építések, mind pedig a felújítások esetében a magas minőségű és energiahatékony épületburok elengedhetetlen épületállományunk szén-dioxid kibocsátásának csökkentése érdekében. Ezért stratégiai lépésként PIR keményhab, bitumenes és műanyag vízszigetelő lemezek, illetve bevonatszigetelések üzletágaiban a vállalat jelentős beruházásokat hajt végre. Meglévő gyártósorainak kapacitásbővítése mellett mindez teljesen új gyáregységek építését is jelenti, stabilitást és ellátásbiztonságot nyújtva kereskedő és kivitelező partnereinek a jövőben is.

Az új üzemek erőforrás- és energiahatékonyság szempontjából a legmodernebb gyártástechnológiákat alkalmazva, a legszigorúbb elvárásokat is teljesítik majd. A szükséges elektromos energiamennyiség döntő többségét a jövőben saját napelempark fedezi, a gyártási hulladékok nagyrészt újrahasznosításra kerülnek, az egyéb kibocsátások minimalizálása pedig piacvezető technológiák alkalmazásával valósul meg.

Gyárbővítések

Schwepnitz (Németország, Sachsen)

A Schwepnitzben működő, magas minőségű FPO vízszigetelő lemezeket termelő gyáregységben a második gyártósor áll üzembe, ezzel a vállalat a jelenlegi kapacitását megduplázza. Ezen a telephelyen már korábban elkezdődött egy új PVC gyártósor felépítése is. Ezek befejeztével a Schwepnitzben Európa legnagyobb kapacitású és legmodernebb egyrétegű vízszigeteléseket előállító gyára fog működni.

Bruck an der Leitha (Ausztria, Niederösterreich)

Ausztria és Közép-Európa piacainak növekvő igényeit kielégítendő, a meglévő üzemépületben a második bitumenes gyártósor is elindul. Mivel ezen országokban a PIR keményhabok jelentősége is töretlenül növekszik, új gyártócsarnok építésével e korszerű hőszigetelések gyártása Bruck-ban is megkezdődik.

Landsberg (Németország, Sachsen-Anhalt)

A bevonatszigetelések termékkörének várakozáson felüli sikeressége miatt, a vállalat külön gyártóberendezés és laboratórium létesítését határozta el landsbergi telephelyén. Itt a jövőben PU alapú bevonatszigeteléseket gyártanak.

Gyárépítés

Drusenheim (Franciaország, Elzász)

A PIR keményhabok és bitumenes vízszigetelések iránti kereslet Dél-Németországban, Franciaországban és Svájcban egyaránt bővül. Emiatt az elzászi Drusenheimben a cég új üzemet épít, mindkét termékkör gyártására. Ezzel az említett régiókban a szállítási távolságok jelentős mértékben rövidülnek.

A tervezett beruházások összértéke meghaladja a 100 millió eurót. Az üzembővítések és építések közel 200 új munkahelyet teremtenek. Mindezek mellett a cégcsoport továbbfejleszti, bővíti értékesítési szervezetét is, minden európai piacán egyaránt.

„Célunk az, hogy szakmánkon belül Európa legattraktívabb munkaadója legyünk.” – tette hozzá Tim Bauder ügyvezető.

További hírek:

EUROSKILLS szurkolók

2023 szeptember 7.|

Elindultak az ÉMSZ-es szurkolók Gdańskba, a nyitó nap végén már velünk lesznek a versenypást szélén. [...]

EUROSKILLS GDANSK Megnyitó

2023 szeptember 6.|

POLSAT PLUS ARÉNA GDAŃSK Megkezdődött a szakmák európa bajnokságának megnyitó ceremóniája. A versenyen 22 szakmában [...]

EUROSKILLS GDANSK

2023 augusztus 31.|

SZURKOLJUNK EGYÜTT A HAZÁNKAT ÁCS SZAKMASZÁMBAN KÉPVISELŐ VERSENYZŐNEK Lampert Benedeknek és felkészítőjének Forró Máténak! A [...]