A cseh piacon erősít az Austrotherm

A cseh hőszigetelőanyag-gyártó DCD IDEAL spol. s r.o. vállalat 100 %-os felvásárlásával az Austrotherm Csoport tovább erősítette piacvezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában.

„A DCD megvásárlásával az utolsó fehér foltot szüntetjük meg közép-kelet-európai fő piacainkon, és ezzel erősítjük az Austrotherm pozícióját. A DCD és az Austrotherm sikeres családi vállalkozások, amelyek vállalati kultúrájukat tekintve nagyon jól harmonizálnak egymással. A DCD átvétele a vállalati stratégiát tükrözi, miszerint kiemelt hangsúlyt kap az EPS és XPS termékek piacának fejlesztése. Örülünk, hogy csehországi XPS vevőink számára a jövőben EPS termékeket és további szolgáltatásokat is kínálhatunk klímabarát termékportfóliónk bővítésével”, nyilatkozta Klaus Haberfellner, az Austrotherm GmbH ügyvezetője a cégátvétel sikeres lezárásával kapcsolatban.

A DCD IDEAL a polisztirol hőszigetelő anyagok piacvezető gyártója Csehországban, mely Slavětín és Dynin városokban lévő telephelyekről látja el az építőipart. A Slavětín-ben lévő üzemben már 1974 óta gyártanak EPS-hőszigetelőanyagot. 2013-ban vezetői kivásárlással 50-50 %-ban Jaroslav Dolina és Martin Sedláček lettek a tulajdonosok, ezt követően jelentős – automatizációt és erőforrás-takarékos gyártást elősegítő – befektetésekre került sor mindkét telephelyen.

Az Austrotherm Csoport 343 millió Euro árbevételt ért el a 2020-as pénzügyi évben, 1100 munkavállalóval. Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm Csoport 12 országban 25 hőszigetelőanyag gyártó üzemmel rendelkezik. A wopfingi központ mellett két üzem található Ausztriában, Magyarországon három (Győrben, Gyöngyösön és Szekszárdon), és Csehországban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Törökországban is jelen van a vállalat.

További hírek:

TONDACH Képzések

2023 december 12.|

Jöjjön Tondach képzésre! Kedves Tetőfedő Partnereink! A Tondach meghirdette 2024-es tetőfedő képzési programját! A program [...]

RSZN Hibrid konferencia Budapest

2023 november 30.|

IDEI UTOLSÓ ÉMSZ RSZN HIBRID KONFERENCIA BUDAPESTEN karácsonyi időjárással Köszönjük minden pártolónknak, tagunknak, partnerünknek az [...]