A Dunakeszi Nyíltvízi Evezős Központ épületeire olyan fa hatású burkolatot kerestek, amely hosszú évekig színtartó, teljesen gondozás- és karbantartás mentes. A választás a CEDRAL CLASSIC sávos szálcement burkolatra esett, C14 földbarna színben.

A terveket nagyon nagy gondossággal és odafigyeléssel az Incorso Építész- és Építő Műhely Kft. készítette, Vékony Krisztián építész vezetésével, nem a Cedral alkalmazástechnikában szokásos vízszintes-, hanem a függőleges burkolati kiosztásban gondolkodva. A részletek korrekt megvalósítását a Cedral termékek magyarországi képviseletét ellátó CRLT-SOLUTION Kft. kollégái segítették. A burkolat kivitelezését a Struktor Kft. végezte kiváló minőségben.

A vázkerámia falazatra hőhídmegszakító alátét lemezeken át korrózióálló fém konzolokat rögzítettek. A konzolokra függőleges lécbordákat erősítve hozták létre a hőszigetelés előtti átszellőztetett légréteget; a függőleges burkolati elemek megtámasztását pedig vízszintes fabordák biztosítják.

Perforált fémlemez védi a szellőző nyílásokat a nagyobb rovarok bejutása ellen. A nyílászárók kerülete mentén bevonatos alumíniumlemezből gondos munkával készült a zárás.

Harmonikus színeivel szép és időtálló az új csónakház homlokzata.