A pályamű az alapos szakmai ismeretek és a jó értelmű kivitelezési rutin minden ismérvét magában hordozza. Minden részletében átgondolt, magas minőségben, egységesen kialakított részletek, csomópontok jellemzik úgy az öntapadó bitumenes lemezes párazárás, mint a PIR hőszigetelés, valamint a PVC vízszigetelés készítésének tekintetében. A kivitelező gyakorlottságát, felelősségteljes munkavégzését jelzi, hogy igényesen kialakított lakásbelső fölött, lakottan oldotta meg feladatát – beáztatás nélkül.

Külön kiemelendő az az alaposság, ahogy ehhez a tetőfelújításhoz a műszaki előkészítő tevékenységet – rétegrendi feltárást, elemzést, pára- és hőtechnikai ellenőrzést, méretezést – hozzárendelték. Nem mellékes, hogy a vízszigetelés teljes felülete látható, a zsűri számára ellenőrizhető volt.

Az egyenes rétegfelépítésben bitumenes párazáró rétegre került az alufólia kasírozású PIR hőszigetelés, melyre geotextília aljzatkiegyenlítés és SOPREMA Flagon SR DE 2,0 mm vastagságú, mechanikai rögzítésű lágy PVC vízszigetelés készült.