A templomhajó végében található íves felület korcolt lemezfedésének, minden egyes kónikus sávja mértani pontossággal került kiosztásra. Az említett csomóponti rész megoldásának kivitelezését nehezítette, hogy az említett kónikus fedősávok nem egy vízszintes gerincvonallal, hanem a csúcspontba épített kis toronnyal találkoznak. A torony fedése és burkolata, egyedi formára és méretekre hajlított elemekből, szintén a kivitelező elképzelése alapján készült! A csomópont összetettségéből adódó nehézségeket, a kivitelező minden szempontból maradéktalanul megoldotta.

A templomtető vízelvezetését fekvőeresz biztosítja. A fekvőeresz toldásainak kivitelezése, az alapanyag dilatációs méretváltozásait figyelembevéve készült. A templom bejárata felett készített előtető lemezfedése és burkolata magas minőségben, esztétikus anyagillesztésekkel megvalósított.

A templom megújult fedése hosszú időre megóvja majd a szépen felújított öreg épületet az időjárás viszontagságaitól. A bádogos munka antracit színű Prefa Prefalz lemezből készült.

Díjátadó