A késői barokk stílusú kenderesi Horthy kastély manzard tetőjének felújítása készült el egyelőre. Minden bádogos munka felújítása egyedileg készült. Kezdve az egyedi kovácsolt, hófogóval ellátott belsővulcnis ereszcsatorna tartóval, és a hozzá tartozó hófogó ráccsal.

A manzard síktörésénél jellemző díszes fémlemez burkolatot az eredeti fa minta alapján gyártották újra. Ezt a munkát nehezítette, hogy egyik oldalnak a magassága sem volt egyforma, így minden oldal egyedi mérettel készült, sőt helyenként még egy oldalon is csökkent, illetve nőtt a magasság.

A kastélyon található csúcsdíszekhez különböző formájú szirmokat, illetve lángcsóvát kellett préseléssel legyártani. A díszműveket Rheinzink Ornamentből készítették.

Az épületen négy darab ember nagyságú díszműablak is található, melyeket újra kellett készíteni. Az épület főbejáratnál található kupola, főpárkánya ívesítéssel, (nem szegmensekből) került kialakításra, íves csatornával az alján. Formailag a csúcsdísszel azonosuló vízgyűjtőüstöt is készítettek archív fotók alapján.

A tetőn található 12 darab falazott, betonfödémmel rendelkező tetőépítmény is, melyek átszellőztetett korcolt lemezfedést kaptak. A tetőépítmények szegélyezései ívesítéssel készültek. Előpatinásított Rheinzink lemezt használtak fel.

A tetőre történő kijutáshoz drótüvegeztt műemléki tetőkibúvókat is gyártottak.

Díjátadó