Az egyszintes lakóépület felett a régi tető többszörösen összetett kontyolt tetőszerkezet, lapostetős részekkel. A régi zsindelyfedésre bontás nélkül új tetőszerkezet készült, melyet CNC technológiával szabtak le.

A tetőfedés alatti tér teljes mértékben fűtetlen.

A magas hajlású tetősíkok Bramac Pro Plus Resistant 140 páraáteresztő tetőfóliát kaptak, míg az alacsonyabb hajlásúak teljes felületű deszkázatra Bramac Top Ru Resistant 230 2S vízzáró alátéthéjazatot kapott Super Abszorber ellenléc alatti szegtömítéssel.

A fedés Bramac Római Star – Antracit cserépből készült a rendszer minden elemének felhasználásával.

Az épített-, a gáz- kémények és a falszegélyek mindegyike, a felső és az udvar felőli tetőfelület közti manzárdos tetőtörés is Wakaflex-el lett lezárva, ahogyan a csonka vápák alsó nagy tetőfelületbe érkező része is.

A tető felületi hófogással lett ellátva. Az épületre a BMI Magyarország Kft. által forgalmazott külsőperemes ereszcsatorna rendszer került.

Az egységes szerkezetű új tetőn a tetősíkok, élek, szegélyek egyenesek-kivitelezésük átgondolt. A süllyesztett vápák jól megtervezettek, megfelelő szélességük révén nagyobb mennyiségű csapadék elvezetésére alkalmasak. Az épületbádogozás jól illeszkedik a tetőfedő anyaghoz.

Díjátadó