Az új, faszerkezetű épület egy meglévő 1970-es években készült beton pince födémre lett ráhelyezve. A függőleges, faanyagú szerkezetek zárásaként, mint egy koszorú, BSH gerendák kerültek elhelyezésre, melyeket acél vonórudak kötnek össze. Ezen a szinten nem készült födém szerkezet, mert az épület teljes részben egy légteret képez.

Erre a BSH koszorú szerkezetre szarufás szelemenes szerkezetű kontyolt nyeregtető készült melynek a hosszanti tetőfelületei 45, a kontyok 63 fokos lejtésűek. A szarufák között, a rájuk épített szelemenek között, valamint egy szarufa irányú lécváz között három rétegben építették be az összesen 30 cm vastagságú hőszigetelést. SIGA Majcoat 150 SOB szélzáró, páraáteresztő alátéthéjazat készült az ellenlécek alatt.

Az ereszvonalon egyedi tervezésű Prefa P10 világosszürke párkányon ülő ereszcsatorna rendszer készült. A párkány lemezelése látja el a fóliacseppentő bádog szerepét és a csatorna mögött rejtve lett kialakítva a beszellőzési keresztmetszet is.

A természetes palafedés 3/5 cm-es tetőléc aljzatra készült, az ereszvonalon ékpalló beépítésével. A pallóra rögzített antracit színű Prefa P10 ereszlemez biztosítja a víz biztonságos eljutását a csatornába.

A függőleges fedés, ami a homlokzatra átforduló csapadékot vezeti a csatornába 20×30-as 6-8 mm vastag Rathscheck természetes palából, a tető vízzáró fedése Rathscheck 31×47-es spitzwinkel természetes palából, az élek és a gerincvonal fedése 20×10-as palából készült.

Díjátadó