Érdekes építészeti megoldást választott a tervező, amikor az új kulturális központ alsó három szintjének vakolt homlokzata felett a harmadik emelet mellvédfalától az attikafal magasságáig vízszintes irányú sávos homlokzatburkolattal tette érdekesebbé, szebbé az épületet.

A PREFA Siding burkolatot Eurofox rendszerű, függőleges bordavázra szerelték. A vázkitöltő vázkerámia falazatra kasírozott kőzetgyapot hőszigetelés készült, a burkolat mögött átszellőztetett légréteggel.

A kivitelezést nehezítették a falazat mérethibái, amelyeket a vállalkozó gondos mérésekkel, és a háttérszerkezet adta műszaki lehetőségek kihasználásával kiválóan korrigált.

A homlokzatburkolat minőségi szerelése az alumínium ablakok és teraszajtók körül mutatkozik meg igazán. A nyílások keretezésének szabályos élképzését a bevonatos alumíniumlemezből élhajlított szegések alá beépített erős, horganyzott acéllemez merevítő sávok biztosítják. A szokásosnál gazdagabb műszaki tartalom meglátszik a zárások szabályos geometriai rendjében.

Hasonló gonddal készültek a falsarkok és a burkolat alatt lévő fallefedés is.

A homlokzatburkolat egymás feletti sávjaiban az elemek szabályos kötésben vannak, ami oldja a felület homogenitását.

Díjátadó