Egy merőben újfajta pályamű érkezett az év tetője pályázat során az először meghirdetett térszín alatti szigetelések témában.

A Sopron melletti alagút víz elleni szigetelési munkáival pályáztak. A zsűri számára is nagy kihívás volt a pályamű, hiszen sok elemében, kialakításában és értékelhetőségében is újszerű volt a feladat. Dicséretes a pályázó részéről a vállalkozása és összességében eredményesre sikerült a pályamű. Tapasztalhattuk, hogy nem csak a talpunk alatt, hanem a fejünk felett is készülhet komoly szigetelés nehéz körülmények között és igen gyors ütemben. A dokumentálás során szinte megelevenedett az alagút építése.

A lőttbeton felületre Mapei Polydren PP HT 500 geotextíliára Mapreplan Disk speciális tárcsákkal rögzítették a Mapeplan TU WL BR 21 PVC alagútszigetelő lemezt. A szigetelő lemezeket kettős légcsatornával, varratonként dokumentált minősítéssel készítették el. A 42 ezer m2-es szigetelés felületét Mapeplan Waterstop 400 fugaszalag beépítésével szakaszolták. A szigetelés esetleges meghibásodásának utólagos javítására Mapei Idrostop Multi F13 injektáló tömlőt építettek be.

Díjátadó