Az egykor elegáns villaépület további állagromlásának lassítása céljából a tetőfedés felújítását végezte el a vállalkozó grafitszürke, Cembrit 40×40 sarkított négyzet pala, és 0,7 mm vastagságú VM Zinc natúr ötvözött horganylemez felhasználásával.

A tetőszerkezet nem változott. A gerendák egyenletlenségét helyenként szintezéssel alakították az egyenes tetősíkok helyreállítása érdekében A héjazat csere során 11db kémény bontását végezték el, csökkentve ezzel a felesleges tetőáttörések számát. A régi pala bontása után a deszkázatra Bramac Pro Plus Resistant 140 2S páraáteresztő tetőfóliát fektettek dupla ragasztósávval. Az ellenlécek beépítésével kialakításra került a szellőztetett rétegrend.

A bádog szerkezetek aljzataként az ellenlécre deszkázatot rögzítettek. A rejtett csatornáknál a korábbinál nagyobb lejtést biztosítottak, illetve túlfolyókat is beépítettek. A rejtettcsatorna kettős védelemről a fémlemez bélés alá fektetett BAUDER KSD hálóerősített bitumenes lemez és szellőző szőnyeg gondoskodik. A fekvőeresz csatornába, illetve a rejtett ereszcsatornába 3-6 m-ként dilatációs szalagot építettek be.

Az ereszszegély tepsi falccal, illetve külön rögzítő szegéllyel megtámasztva készült. A lemezfedés és a hozzá tartozó gerinc, illetve hajlatbábog, tagolt kialakítására törekedtek.

Díjátadó