Az új építésű családiház fölé két egymással párhuzamos gerincű, valamint egy ezek közé merőlegesen beékelődő harmadik, kétállószékes nyeregtető szerkezet készült. A precízen elkészített ácsszerkezetre különösen hosszú élettartamú Delta-XX Plus páraáteresztő tetőfóliából készült az alátéthéjazat, a tetőhajlástól függetlenül szegtömítő szalaggal az ellenlécek alatt. A kémények körül OSB lemezből aljzatot készítettek a tetőfólia alátámasztására és a szakszerű csatlakoztatás érdekében. Az oromszegések számára OSB lemezzel magasították meg a szélső szarufákat.

A vápák süllyesztett kivitelben készültek Prefa lemezből, alatta Bauder TS 40 alátét szigeteléssel.

Az ereszvonalon ékpallót építettek be a csatornatartók megfelelő kiosztása érdekében. A Prefa ereszlemezt horganyzott acéllemez merevítő szegélybe akasztva, illetve a hátsó vízkorcba akasztott fércszalagokkal rögzítették szakszerűen.

A tetőfedés Creaton Optima alapcserépből, és ennek rendszer-kiegészítőiből szakszerűen, precízen készült. A fedés felületei síkok, az élek, hajlatok és gerincek nyílegyenesek.

Az oromszegés Prefalz lemezből, szögkorcos kivitelben készült. Ebből az anyagból készültek a kéményszegélyek, és a felső zárásuknál a viharlécek is. Az ereszvonali beszellőzést perforált alumínium szellőzőszalag védi.

A kémények mellett Velux tetőkibúvót és horganyzott acél járórácsot építettek be. A tetőn teljes felületű hófogás készült.

Prefa szürke színű ereszcsatorna rendszert szereltek, az előírt távolságokban tágulási hézagokkal.

Díjátadó