Loading...

Év tetője 2017

Pályázati felhívás

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) országos, nyilvános, névaláírásos pályázatot hirdet
“ AZ ÉV TETŐJE – 2017” NÍVÓDÍJ elnyerésére
Magastető, Lapostető, Bádogos munkák és Fémlemez homlokzat kategóriában.

A pályázat célja: az építészeti (funkcionális és esztétikai), műszaki és technológiai, valamint gazdaságossági szempontok összehangolásával
tervezett és kivitelezett igényes tetők népszerűsítése. Pályázni lehet minden olyan Magyarországon megépült lakó-, köz-, vagy ipari épület tetőfedésével illetve tetőszigetelésével és kiviteli terveivel, ahol az építés jogilag rendezett engedélyek alapján folyt és a tető 2015. január 1. és 2017. december 31. között került átadásra és teljesen elkészült. A munka jellege új építés vagy felújítás (épületegyüttes vagy nagyobb beruházás esetén műszakilag és funkcionálisan külön bírálható tető- illetve homlokzati egység) egyaránt lehet.

A pályázat jellege: országos, nyilvános, névaláírásos.
A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki a tető építtetője, tervezője (kivitelezővel közösen) vagy kivitelezője volt. A pályázónak jogi felelősséggel nyilatkoznia kell arról, hogy a tető megvalósításában részt vevő többi fél, valamint a megrendelő és az anyaggyártó (vagy forgalmazó) a pályázat benyújtása ellen nem emel kifogást és az üzemeltető a létesítmény nyilvános megjelenítését nem ellenzi. Egy pályázó több tetővel is pályázhat, ezek azonban egymástól független
pályaműveknek tekintendők.

Benyújtandó munkarészek a tetőfödémek megértéséhez, egységes, egyértelmű elbírálásához szükségesek:
– egységes adatlap
– rendelkezésre álló tervdokumentáció (alaprajzok, metszetek, rétegrendek, csomópontok, számítások, műleírás stb.)
– fényképek 2 példányban (CD, pendrive): homlokzatokról, tetőről, csomópontokról, építés közbeni állapotról.

Elbírálás: a beküldött pályaművekből közel 20 fős szakmai zsűri választja ki a díjazásra alkalmas tetőket.
A zsűribe a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) két tagot delegál.

Pályaművek díjazása:

A díjazottak a két évente rendezett IFD (Nemzetközi Tetőfedő Szövetség) pályázaton a Szövetség támogatásával egyetértés esetében nevezésre kerülnek.

A pályázati kiírás és annak mellékletei 2017. december 18-től elektronikus változatban letölthetők a honlapunkról: (www.emsz.hu)
A pályázat részvételi díja 18.000,- Ft + ÁFA/pályamű, melyet a pályázat beadásával egyidejűleg, de legkésőbb a pályázati beadás határidejéig be kell érkeznie az ÉMSZ bankszámlájára (K & H Bank, 10201099-40265007).
Minden pályaműhöz külön pályázat beadása szükséges. A pályázatokat 2018. február 5-én 24.00 óráig az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége címére kell (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) postára adni.
Eredményhirdetés és a díjazott pályaművek ismertetése, kiállítása a CONSTRUMA keretében rendezendő ÉMSZ Szakmai Nap alkalmával 2018. április 13-án lesz a HUNGEXPO 25-ös pavilonjában (Külkapcsolati és EU Központ)
Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége – www.emsz.hu.